Fysiotherapie – Fysiotherapie De Nije Veste – Nijkerk

Fysiotherapie De Nije Veste

zorg met een glimlach

Fysiotherapie

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat bewegen problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of weer aan het werk. U leert hoe u beweegproblemen kunt verminderen of voorkomen.

De behandeling

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de souplesse en spierkracht te verbeteren. En ook om een betere houding aan te leren, voor een beter evenwicht, voor ontspanning of om een betere ademhalingstechniek te leren.

Als onderdeel van de behandeling doet u oefeningen thuis. Deze worden afgestemd op uw situatie en mogelijkheden: maatwerk dus! Ter ondersteuning van oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage. De fysiotherapeut geeft ook advies en voorlichting.

Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen. En gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Verschillende specialisaties

Binnen de fysiotherapie zijn er meerdere verbijzonderingen, dit zijn specialisaties binnen de fysiotherapie. Op dit moment zijn de erkende verbijzonderingen de manueel therapeut, kinderfysiotherapeut, sportfysiotherapeut, fysiotherapeut voor ouderen (geriatrisch fysiotherapeut) en bekkenfysiotherapeut. Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op de erkende deelgebieden van psychosomatiek, lymfologie, hart- en vaatziekten en tandheelkunde.

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Fysiotherapeuten willen een positieve bijdrage leveren aan gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpt uw fysiotherapeut u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden. Uw lichaam verdient de beste behandeling.

Bron: KNGF